top of page

2023’ün En İyi 10 DJ Kulaklığı

İster sadık bir plak savunucusu, ister bir çift CDJ'ye sahip bir usta, isterse de sayıları giderek artan dijital DJ'lerden biri olun, mikslerinizin zamanında ve doğru ses seviyesinde çalınmasını sağlamak için iyi bir çift kulaklık hayati önem taşır. Bununla birlikte, şaşırtıcı sayıda marka ve modelle, özel DJ ihtiyaçlarınız için doğru kararı vermek zor bir süreç olabilir. Bu derlemede, paranın satın alabileceği en iyi DJ kulaklık setleri olduğunu düşündüğümüz kulaklıkları seçtik; gösterişliden abartısız olana, her model kendi fiyat noktaları için en iyi ses kalitesini ve işlevselliği sunuyor.


Ön Kriterler

DJ Dostu Ses Kalitesi

DJ'lerin ses konusunda çoğu kulaklık kullanıcısından daha farklı ihtiyaçları vardır. DJ kulaklıklarındaki amaç, gürültülü kulüp ortamlarında izleme için netlikten ziyade sonik mükemmelliktir. Bu nedenle, tasarımcılar ritim eşleştirmeye yardımcı olmak için iyi alt uç tepkisine ve arka plan gürültüsünü kesmek için ses seviyesi ve tavan boşluğuna odaklanırlar.


Listemizdeki tüm seçenekler kendi fiyat noktalarına göre iyi ses sunuyor. Daha pahalı modellere geçtikçe netlikte belirgin bir artış oluyor, ancak listemizdeki daha ucuz modeller bile evde miks yapmak için temel kullanıma çok uygun.


Yapı ve Taşınabilirlik

Bir çift DJ kulaklığının yapısı, muhtemelen sesin kendisi kadar önemlidir. Bunlar, koltuğunuzun rahatlığında bir albüm dinlerken rahatça oturmanız için tasarlanmış pelüş odyofil kulaklıklar değil, parçaları işaretlerken, ritimleri ve seviyeleri eşleştirirken tekrar tekrar takılıp çıkarılmak üzere tasarlanmış işlevsel araçlardır.


DJ kulaklık tasarımı söz konusu olduğunda çoğu marka bugünlerde benzer bir formüle bağlı kalma eğilimindedir. Görünümler hala farklılık gösterebilir, ancak DJ kulaklıklarının çoğunda tek kulakla izleme için bir tür döner kulak kabı tasarımı, kabinde dayanıklılık için sağlam kablolar ve rahatlık için yastıklı kulak parçaları bulunur. Daha pahalı modeller bu anlamda kesinlikle daha fazlasını sunar, kullanımı daha rahattır ve DJ kulaklıklarının o anın sıcağında ara sıra maruz kaldığı kötü muameleye dayanma olasılığı daha yüksektir.


Dikkat edilmesi gereken bir husus da, kulaklıkların depolama ve taşıma için paketlenmesine olanak tanıyan katlanabilir bir tasarımdır. Bu sadece plak çantanızda yer tasarrufu sağlamakla kalmaz, aynı zamanda kullanılmadığında kulaklığı korur.


Modüler Yapı

AIAIAI'nin TMA-2 kulaklıkları modüler tasarımın ön saflarında yer alır ve kişisel zevkinize uyacak şekilde farklı bileşenleri eşleştirmenize olanak tanır. Stüdyo prodüksiyonu için farklı bir çift sürücü kullanmak veya kulaklığı nerede kullandığınıza bağlı olarak sarmal ve düz kablolar arasında geçiş yapmak için parçaları değiştirmek hızlı ve kolaydır.


Benzer bir yaklaşımı izleyen klasik Sennheiser HD25'ten de övgüyle bahsetmek gerekir. Tüm ayrı parçalar - sürücüler, kulak yastıkları, kafa bantları, kablolar ve benzerleri - ayrı olarak mevcuttur, yani herhangi bir parça aşınırsa veya görev sırasında hasar görürse kulaklığınızı onarabilirsiniz.



En İyi 10 DJ Kulaklığı


DJ kulaklıkları son derece kişisel bir seçimdir. Çoğumuz söz konusu kulaklık olduğunda aynı temel özellikleri ararız - rahatlık, netlik ve parçaları işaretlerken net izleme için güçlü ses - ancak herkesin bunun ne anlama geldiğine dair farklı bir fikri vardır. Bir kişinin rahat kulaklık dediği, diğerinin kafa yapısına uymayabilir. Birinin güçlü ses veriyor dediği kulaklık, bir başkası için şiddetli ve yorucu olabilir.


1. Pioneer HDJ-X10

Pioneer DJ HDJ-X10, Pioneer’in DJ’lere özel kulaklıklar arasında en geniş frekans aralığına sahip olduğunu iddia ettiği kulak üstü kapalı kulaklıklardır. Oldukça büyük bir iddia, ancak onlardan aldığımız harika dinleme deneyimini doğrulayabiliriz. Tizler yüksek, alçaklar alçak ve her şey umduğunuz gibi dengeli ve net.


Pioneer ayrıca HDJ-X10'un geliştirilirken “askeri sınıf” testlere tabi tutulduğunu söylüyor, bu nedenle küçük ve orta ölçekli mekan kullanımına oldukça iyi dayanacaklarını tahmin edebilirsiniz.


Artıları / Eksileri


+ Geniş ses

+ Sağlam yapı

- Fazla bir eksiği yok


Teknik Özellikler


Ağırlık 328 g

Frekans tepkisi 5 Hz — 40kHz



2. Sennheiser HD25

Sennheiser'ın denenmiş ve güvenilir HD25’leri, 1988'de ilk kez piyasaya sürüldüklerinden bu yana DJ'ler arasında oldukça popüler oldular (ayrıca pek çok prodüktör de stüdyo çalışmaları için bu kulaklıkları tercih etmektedir). HD25'ler, görünüşte hafif dayanıklılığın yanı sıra, mükemmel ses kalitesi sayesinde bir hittir. Sarmal bir kablo (DJ kabininde hareket etmek için kullanışlı), yedek kadife kulak yastıkları ve çantanızda güvende tutmak için koruyucu bir kese içeren Plus versiyonunu tercih ediyoruz. Bütçeniz kısıtlıysa, daha ucuz olan HD25 Light modeli, daha düşük bir fiyat noktasında aynı sesi sunar.


Artıları Eksileri


+ Harika ses ve dayanıklılık

+ Tüm parçalar değiştirilebilir

- Biraz eskimiş görünüm


Teknik Özellikler


Ağırlık 140 g

Frekans tepkisi 16Hz - 22KHz



3. AIAIAI TMA-2 DJ

Danimarkalı marka AIAIAI, TMA-2 kulaklıkları için çok çeşitli opsiyonel sürücüler, kulaklık başlıkları, kablolar ve kafa bantları sunarak kişiselleştirme fikrini en uç seviyelere taşıyor. Modüler tasarım, kulaklık sahiplerinin ister DJ kullanımı, ister stüdyo prodüksiyonu ya da sadece dinleme amaçlı olsun, kulaklıkları kişisel ihtiyaçlarına göre binlerce farklı konfigürasyonda özelleştirebilecekleri ve ayarlayabilecekleri anlamına geliyor.


Hiç şüphe yok ki bu kulaklıklar aynı zamanda piyasadaki en çekici kulaklıklardan bazıları, bu yüzden Benji B, Richie Hawtin ve Charlotte de Witte gibi stil bilincine sahip DJ'lerin kafalarında sıklıkla görülüyorlar.


Artıları Eksileri


+ Modüler Tasarım

+ Şık

- Pahalı


Teknik Özellikler


Ağırlık 270 g

Frekans tepkisi 20 Hz - 20 kHz


4. Technics EAH-DJ1200

Technics elbette en çok pikaplarıyla tanınan bir marka. Japon şirket, SL-1210 MK7 formunda kesin DJ pikabı üretmeye devam ediyor, ancak yıllar boyunca iyi bir mikser, kulaklık ve DJ’Lik ile ilgili başka güzel ekipmanlar da çıkardılar.


EAH-DJ1200, en çok satan RP-DJ1210 modelinin yükseltilmiş bir versiyonu. EAH'ler, AIAIAI modelinin şık ve pürüzsüz estetiğiyle karşılaştırıldığında biraz eski tarz bir görünüme sahip, ancak burada güçlü ve net sese uyacak şekilde dayanıklılık ve rahatlığa odaklanılarak biçimden çok işlev söz konusu.


DJ kulaklıklarının kaçınılmaz olarak zorlu çalışma koşullarına ve zaman zaman kötü kullanıma maruz kaldığı düşünüldüğünde, dayanıklılık büyük bir endişe kaynağıdır; DJ kabininin zorluklarına dayanma yeteneği olmadan, bir çift kulaklığın ne kadar iyi ses verdiği önemli değildir. EAH'ler güven verici derecede sağlam ve açıkça uzun süre dayanacak şekilde üretilmiş.


Artıları / Eksileri


+Modern bir klasiğin güncellemesi

+ Mükemmel ses

- Görünümü herkese göre değil

Teknik Özellikler

Ağırlık 251 g

Frekans tepkisi 8 Hz - 30 kHz



5. Sennheiser HD25 Light

Normal HD25 modeline biraz daha ucuz bir alternatif olarak Sennheiser mükemmel HD25 Light'ı sunuyor. Bu modeli, standart HD25 veya HD25 Plus'ın daha süslü özelliklerinden birkaçını bırakan gösterişsiz bir alternatif olarak düşünün: Dönen kulaklık başlıklarına sahip bölünmüş bir kafa bandı, kablo ve kulak yastığı seçenekleri veya taşıma çantası gibi şeyler yerine, Light'ta dönen kulaklık başlıkları olmayan daha basit tek parçalı bir kafa bandı, standart olarak düz bir kablo, bir set suni deri kulaklık yastığı var ve kılıf yok.


HD25 Light daha uygun fiyatlı bir seçenek olsa da, ses açısından hala çok güçlü. Hatta daha pahalı modellerle aynı sürücüleri kullandığından şüpheleniyoruz. Ağırlık farkı (normal HD25 modelinden yaklaşık 20 gram daha hafif), Light'ın Sennheiser serisindeki daha pahalı versiyonlara kafa tutan bir model yapıyor. Daha pahalı modellerin daha havalı özellikleri olmadan yaşayabiliyorsanız, Light sizin için biçilmiş kaftan.


Artıları / Eksileri


+ Normal HD25'lerden daha uygun fiyatlı

+ HD25 serisinden beklediğiniz aynı yüksek kaliteli ses

- Döner kulaklık başlığı yok


Teknik Özellikler

Ağırlık 120 g

Frekans tepkisi 16 Hz - 22 kHz


6. Audio Technica ATH PRO-5X

Japon şirketi Audio-Technica 1960'ların başından bu yana üst düzey pikap kartuşları ve çeşitli diğer ses ürünleri üretiyor, ancak son yıllarda markanın kulaklık serisi, üreticilerden sıradan dinleyicilere kadar herkes arasında gerçekten sağlam bir favori olarak ortaya çıktı ve yüksek kaliteli sesiyle maliyetinden daha büyük bir değer sunuyor.


Markanın daha DJ odaklı ürünlerinden seçtiğimiz ATH PRO-5X, fiyatının çok üzerinde performans gösteren orta segment bir model. PRO-5X'i, markanın benzer teknolojiye dayanan ancak daha çok stüdyo kullanımı için tasarlanmış benzer fiyatlı M40x modeliyle karşılaştırdığımızda PRO-5X'in dayanıklılığı hedefleyen daha sağlam bir yapı; uzun vadeli konfora daha fazla odaklanma; kulüp ortamlarında daha yüksek sesle izleme için ayarlanmış sürücüleri bulunuyor. Her yönüyle harika bir orta segment kulaklık seçeneği.


Artıları / Eksileri


+ Üst segment modellere kafa tutan performans

+ Rahat ve dayanıklı

- Bazı alternatiflere kıyasla biraz hantal


Teknik Özellikler

Ağırlık 250 g

Frekans tepkisi 5 Hz - 35 kHz


7. Pioneer HDJ-CUE1

HDJ-X5'in daha ucuz bir alternatifi olan CUE1'ler, döner kulaklık başlıkları ve yastıklı kafa bandının yanı sıra miks sırasında dolanmayı önlemek için sarmal bir kablo ile benzer denenmiş ve test edilmiş DJ dostu bir tasarım sunar.


Bu fiyat noktasında, rahatça kullanılabilecek kadar şık görünen şaşırtıcı derecede yetkin bir çift kulaklık alabilirsiniz. Pioneer görünüşün de önemli olduğunu anlıyor. Standart CUE1'ler iyi görünüyor, ancak aynı zamanda kulak yastıklarını ve kafa bandını kendi zevkinize göre özelleştirmek için çeşitli renklerle değiştirme opsiyonu da sunuyorlar.


Artıları / Eksileri


+ Fiyat performans canavarı

+ Özelleştirilebilir görünüm

- Daha pahalı Pioneer modelleri daha iyi ses sunar


Teknik Özellikler


Ağırlık 215 g

Frekans tepkisi 5 Hz - 30 kHz



8. Numark HF125

En kısıtlı bütçelerle bile işinizi görecek bir çift DJ kulaklığı edinmek mümkün. Numark'ın HF125 modeli, DJ'lere yönelik görmeye alışkın olduğumuz daha büyük, daha hantal tasarımlardan uzaklaşarak ilginç bir yaklaşım benimsiyor. Köklü Amerikan markası, öğrencilere ve ev DJ'lerine hitap etmekte her zaman başarılı olurken HF125, daha çok hareket halindeyken taşınabilirlik ve çok yönlülükle ilgilenen DJ’leri hedeflemektedir. Ses kalitesi, izolasyon ve konfor, bu kadar ucuz ve hafif bir tasarım için kabul edilebilir düzeyde. Bir kontrolörle birlikte ultra taşınabilir bir DJ kurulumu oluşturmak isteyen herkes için gözden geçirilmesi gereken bir seçenek.


Artıları / Eksileri


+ Ucuz ve hafif

+ Evde alıştırma seansları için yeterince iyi

- Ciddi kulüp kullanımı için yeterince dayanıklı değil



Teknik Özellikler

Ağırlık 254 g

Frekans tepkisi 20 Hz - 20 kHz


9. Denon DJ HP1100

53mm ile piyasadaki en büyük sürücülerden bazılarına sahip olan HP1100’ün farkı bası ağır olan ancak sonuç olarak netlik veya hassasiyetten ödün vermeyen ses kalitesinde belirgindir.


Listemizdeki bazı diğer modellerde olduğu gibi, HP1100'ler de birkaç yıldır herhangi bir güncelleme yapılmadan piyasada bulunuyor, ancak bu Denon'un bir şekilde gevşek davrandığına dair bir çıkarımdan ziyade kulaklık tasarımının olgunlaştığına dair bir işaret. Demek ki yıllar içinde rafine edilen ve güncellenen bir çift DJ kulaklığının nasıl görünmesi, nasıl hissettirmesi ve nasıl ses çıkarması gerektiğine dair temel konsepti bu noktada çok sağlam bir şekilde oturtmuşlar. HP1100'ler uzun ömürlü olacak şekilde üretilmiştir ve size uzun yıllar hizmet verebilecek kadar dayanıklı kulaklıklar.



Artıları / Eksileri


+ Güçlü bas için 53 mm'lik devasa sürücüler

+ Net, isabetli/hassas ses

- Bazılarına biraz eski görünebilir



Teknik Özellikler


Ağırlık 330 g

Frekans tepkisi 5 Hz - 33 khz


10. Reloop RH2500

Alman şirketi Reloop, Technics ve Sennheiser gibi eski tarz markalara kıyasla hala nispeten genç olmasına rağmen, DJ odaklı ürün yelpazesi sayesinde çok hızlı bir şekilde pazarın zirvesine yükseldi. Markanın ürünlerinin çoğu - özellikle de mükemmel pikapları - modern DJ'ler için klasik tasarımları güncelleme ve geliştirme konsepti üzerine inşa edilmiştir. Markanın ana kulaklığı RH2500'de durum kesinlikle böyle değil; burada hiçbir fazlalık, sadece basit bir tasarım var.


RH2500 bir bakıma şaşırtıcı derecede basit. Temiz ve aerodinamik, gösterişsiz, işini yapan bir çift kulaklık. Hayır, RH2500'ler piyasadaki bazı premium modellerin yapı kalitesi veya sesiyle tam olarak eşleşemez, ancak gerçekten beş kat daha pahalı modellerden çok da uzak değiller. Bütçesi kısıtlı DJ'ler için çok etkileyici bir ürün.



Artıları / Eksileri


+ Gösteriş yok, sadece iyi performans

+ Fiyat performans canavarı

- Şık olduğu söylenemez


Teknik Özellikler

Ağırlık 307 g

Frekans tepkisi 20 Hz - 20 kHz


Sonuç Olarak...

Prensipte tüm DJ kulaklıkları aynı görevi yerine getirmek üzere tasarlanmışlardır: Mikslerinizi izlemenize yardımcı olmak için net ve yüksek sesli olmalı ve uzun süre kullanılabilecek kadar rahat olmak. Üreticilerin bunu başarmak için izledikleri yol oldukça farklılık gösterebilir. Örneğin Sennheiser HD25 ile Denon DJ HP1100 arasındaki farklı tasarım yaklaşımlarına bakın…


Kişisel zevk söz konusu olduğunda yanlış cevap yoktur. Bir kişi DJ Technics EAH-DJ1200 gibi kulaklıkların eski tarz yaklaşımını tercih ederken, başka biri AIAIAI TMA-2'nin şık modüler yaklaşımını seçebilir. Tercihiniz ne olursa olsun, listemizdeki tüm seçenekler kendi fiyat noktalarında paranızın karşılığını alacağınız performansı sunuyorlar.


Nasıl DJ Olunacağını Öğrenmeye Hazır Mısınız?

Nerede olursanız olun, Avrupa standartlarında DJ’lik eğitimi almak için sitemizin iletişim bölümündeki formu doldurarak ücretsiz deneme dersimize kaydolun: www.futurefocusmusic.com/iletisim

Future Focus Music

İstanbul • Çanakkale DJ Eğitimleri



48 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page