top of page

2023'ün En İyi DJ Yazılımları

DJ'lerin müziği şekillendirmek ve kitleleri harekete geçirmek için kullandıkları yazılımlar, performanslarının temel taşları haline gelmiştir. Bu yazımızda, DJ'lik dünyasında öne çıkan ve çeşitli ihtiyaçlara hitap eden popüler DJ yazılımlarını inceleyeceğiz ve aralarından seçim yapmanızı kolaylaştırmak adına her birinin avantajları ile dezavantajlarına değineceğiz.



1. Pioneer Rekordbox


Pioneer Rekordbox, kulüp DJ'leri için kesinlikle standarttır çünkü USB belleklerinizi kulüp standardı Pioneer CDJ'lerle kullanmak üzere biçimlendirmenin tek yoludur.


Yerel gece kulübünüzde uygun CDJ'lerle DJ'lik yapmak istiyorsanız, sadece bir .mp3 klasörüyle gelemezsiniz, USB belleğinizi düzgün bir şekilde biçimlendirmek için Rekordbox'u kullanmanız gerekir.


Neyse ki Rekordbox'un temel seviyesi kullanmak ücretsizdir, hemen şimdi dizüstü bilgisayarınıza indirebilir, müziğinizi yükleyebilir ve USB'lerinizi biçimlendirebilirsiniz.


Rekordbox ayrıca bazı temel miks özellikleri ile birlikte gelir, böylece parçalarınız arasındaki geçişleri test edebilir ve DJ setinizi kilitleyebilirsiniz.


Ayrıca Pioneer kontrolörler için bazı uyumluluklarla birlikte gelir, bu nedenle bir DJ kontrol cihazınız varsa veya bir DJ kontrol cihazı satın almak istiyorsanız, Pioneer marka bir kontrol cihazına sahip olmanız durumunda başvuracağınız yazılım Rekordbox'tur.


Daha ileri düzey kullanıcılar için ücretli sürümü bulut depolama ve daha iyi entegrasyonlarla birlikte gelir, ancak yeni başlıyorsanız yerel depolama ilk birkaç DJ setiniz için fazlasıyla yeterli olacaktır.


Artıları:

+ Ãœcretsiz.

+ Miksaj yazılımı ile birlikte gelir.

+ CDJ formatlı USB'lere erişim.


Eksileri:

- En sağlam mixing araçlarına sahip değildir.

- Sadece Pioneer kontrol üniteleri ile entegredir.

- Canlı performanslara yönelik değildir.



2. Ableton Live

Ableton Live bir müzik oluşturma DAW'ı olarak kullanılmak üzere tasarlanmış olsa da, hem bir DJ yazılım platformu hem de Ableton Push ile bir DJ kontrolörü olarak kesinlikle iyi çalışır.


Bunun nedeni, sahne tabanlı düzenleme işlevinin parçalar arasında miks yapmayı ve DJ setinizde neler olup bittiğini net bir şekilde görmeyi kolaylaştırmasıdır.


Ableton Live özellikle kendi müziğinizi icra etmek ya da canlı performansı DJ setinize dahil etmek istiyorsanız çok kullanışlıdır çünkü loop'ları, parmakla davul çalmayı, klavyeleri ve daha fazlasını güçlü bir şekilde destekler.


Ayrıca sesinizi ayarlamak için istediğiniz tüm eklentileri ve efektleri kullanabilirsiniz.


Artıları:

+ Kendi müziğinizle DJ'lik yapmak için en iyisi.

+ Canlı performanslar için harika.


Eksileri:

- DAW arayüzü set listenizde değişiklik yapmanızı zorlaştırır.

- Başta bir DAW olarak tasarlandığından DJ yazılımı olarak henüz çok gelişmiş değil.



3. Native Instruments Traktor DJ 2

Native Instruments, Traktor DJ yazılımı ve eşlik eden Traktor DJ kontrolörleri ile Pioneer'a kafa tutan bir seçenektir.


Evde pratik yapmak için iyi çalışan oldukça sağlam bir yazılım DJ uygulaması ile birlikte gelir - aynı zamanda dizüstü bilgisayarda bulunduğu ve taşınabilir kontrol cihazlarıyla çalışacağı için kulüp sistemlerine entegre olur.


Asıl sorun, Traktor'un kulüp standardı olan ve çoğu DJ'in tercih ettiği Pioneer CDJ'lerle pek uyumlu çalışmamasıdır.


DJ'ler genellikle Traktor'u evde pratik yapmak için kullanırlar ve USB'lerini kulüpte Pioneer DJ mikserlerinde kullanmak üzere biçimlendirirler.


Dolayısıyla, evde pratik yapmak için uygun maliyetli bir kurulum arıyorsanız, Traktor DJ mükemmel ve ücretsiz bir seçenektir.


Artıları:

+ Dijital DJ'liği modifiye etmenin tüm tuzaklarına sahip çok sağlam DJ yazılım araçları

+ Ücretsiz sürüm pratik yapmak için mükemmeldir

+ Traktor DJ kontrolörleri ile mükemmel entegre olur.


Eksileri:

- Bir kulüp standardı değildir ve Pioneer CDJ'lerle entegre olmaz.



4.. Serato DJ Pro

Serato DJ Pro en sağlam DJ yazılım platformlarından biridir.


Ne yazık ki, Serato DJ Pro'nun ücretsiz bir sürümü yoktur. Ancak, paranızın karşılığını alıyorsunuz çünkü çok iyi bir DJ uygulaması ve Pioneer kontrol cihazlarıyla mükemmel bir şekilde entegre oluyor.


Bu, bir Pioneer CDJ kontrol cihazı ile Serato'da DJ'lik pratiği yapabileceğiniz ve herkesin kendi USB'sini getirebileceği ve setlerini kurulumunuzda DJ'lik yapmaya başlayabileceği anlamına geliyor.


Pahalı CDJ'ler kiralamadan bir DJ etkinliğine ev sahipliği yapmanın maliyet dostu bir yolunu arıyorsanız, bir Pioneer DJ kontrol cihazını Serato DJ pro ile eşleştirmek iyi bir seçenek olabilir.


Artıları

+ İyi bir DJ yazılımı.

+ Pioneer ve Serato kontrol cihazları ile entegre olur.


Eksileri

- Paralı.



5. Virtual DJ

Virtual DJ, evde DJ'lik yapmayı öğrenmek için harika bir başlangıç noktası olan bir başka ücretsiz DJ yazılımıdır.


Virtual DJ, miksinizi pratik etmek, seçimler yapmak ve setinizi geliştirmek için sağlam bir seçenektir.


Ayrıca daha uygun fiyatlı küçük kontrolörler de dahil olmak üzere çoğu popüler DJ kontrolörü ile iyi bir şekilde entegre olur.


Eğer yeni başlıyorsanız ve bir mini kontrol cihazı aldıysanız, Virtual DJ harika özelliklere sahiptir.


Ve bir kez becerilerinizi geliştirdiğinizde, Virtual DJ'in ücretli sürümü daha gelişmiş DJ yazılım platformlarına kafa tutabilecek seviyededir.



Artıları:

+ Ücretsiz versiyonu öğrenmesi ve kullanması kolay.

+ Tüm popüler DJ kontrolörleri ile entegre olur.


Eksileri:

- Üst düzey DJ donanımı ile entegre olduğu kadar sağlam değil.

- Bir kulüp standardı değildir.



6. Mixx

Mixxx, bilgisayarınızda miks yapmayı kolaylaştıran bir başka ücretsiz ve açık kaynaklı DJ yazılım programıdır.


Açık kaynak kodlu olduğu için, ücretsiz sürümü şaşırtıcı sayıda özellikle birlikte gelir ve genellikle diğer ücretsiz seçeneklere kıyasla daha gelişmiştir.


Ayrıca çoğu DJ kontrol cihazı ile iyi entegre çalışır.


Artıları:

+ En gelişmiş ücretsiz seçenek.

+ Açık kaynak, özelleştirme seçeneklerinin kaybolmasını sağlar.

+ Evde pratik yapmak için harika.


Eksileri:

- Yeni DJ yazılımlarına kıyasla eskimiş kullanıcı arayüzü.

- Bir kulüp standardı değildir.



Sonuç olarak, DJ'lerin tercih edecekleri yazılım, kendi ihtiyaçlarına ve becerilerine bağlı olarak değişebilir. Ancak, kulüp standardı ve DJ'ler arasında öne çıkan yazılım olarak Pioneer Rekordbox, geniş uyumluluk ve kullanışlılık açısından birinci sırayı alıyor. Yine de, diğer yazılımların da belirli avantajları olduğu unutulmamalı ve DJ'lerin kendi tarzlarına en uygun olanı seçmeleri önemlidir.



Nasıl DJ Olunacağını Öğrenmeye Hazır Mısınız? Nerede olursanız olun, Avrupa standartlarında DJ’lik eğitimi almak için sitemizin iletişim bölümündeki formu doldurarak ücretsiz deneme dersimize kaydolun: www.futurefocusmusic.com/iletisim Future Focus Music İstanbul • Çanakkale DJ Eğitimleri Instagram: instagram.com/futurefocusmusic/


13 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page